2012: Papa va vizita Mexicul şi Cuba

8

Papa Benedict al XVI-lea şi-a propus să viziteze, în primăvara lui 2012, Mexicul şi Cuba, două ţări dintr-o regiune a lumii unde trăiesc cam jumătate dintre membrii Bisericii Catolice, a declarat părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

„În ultimele zile, nunţii din Mexic şi Cuba au informat autorităţile civile şi religioase despre faptul că Pontiful examinează planurile concrete de vizitare a acestor state, ca răspuns la invitaţiile primite", a afirmat Lombardi, potrivit AP.

Aceasta este prima vizită anunţată pentru 2012. „Aşteptările oamenilor din Mexic sunt mari. Papa este conştient de acest lucru şi este bucuros să le răspundă. A fost în Brazilia, dar ţările vorbitoare de limbă spaniolă din America Latină au dorit o vizită doar pentru ele. Cuba doreşte de asemenea mult să îl vadă pe Papă, neuitând istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Vizita Papei în Cuba va fi o mare încurajare pentru locuitori, mai ales că aceştia vor sărbători un moment foarte important pentru istoria lor, şi anume aniversarea a 400 de ani a Fecioarei Carităţii, patroana Cubei.

Ţinând cont de vârsta înaintată a Papei, Lombardi a ţinut să precizeze că această vizită nu va fi uşoară pentru Suveranul Pontif, care a început să îşi mai rărească apariţiile publice. Pentru anul 2012 nu au mai fost anunţate alte vizite.

(Foto: Dreamstime)