Beatificarea Papei IP2 va fi filmată în 3D

47

Pentru prima dată în istoria Bisericii Catolice, o slujbă oficiată de către Suveranul Pontif va fi filmată tridimensional. Este vorba de beatificarea Papei Paul al II-lea, ceremonie care va avea loc la 1 mai, în Vatican.

Filmarea va fi făcută de Centrul de Televiziune al Vaticanului, în colaborare cu gigantul Sony. Potrivit Catholica.ro, filmarea beatificării Papei Ioan Paul al II-lea va fi realizată cu o nouă platformă mobilă de filmare achiziţionată de televiziunea vaticană cu ajutorul financiar dat de Cavalerii lui Columb (organizaţie din Statele Unite ale Americii).

Acesta este un prim experiment, spun oficiali de la Vatican. Dacă experimentul va reuşi, este posibil ca Vaticanul să transmită chiar şi în direct în format 3D.

 Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, pr. Federico Lombardi, care este în acelaşi timp şi directorul Centrului de Televiziune al Vaticanului, explica în urmă cu câteva luni că achiziţia echipamentului 3D este o modalitate de eficientizare a transmiterii mesajului papal, însă că „dacă nu menţinem un nivel adecvat de calitate şi capacitate, vom sta în calea transmiterii imaginilor şi astfel în calea difuzării mesajului Papei".