Expoziţie despre vizita lui Ioan Paul II în România

188

Academia Română din Roma găzduieşte o expoziţie de fotografii şi filatelie dedicată vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România, în mai 1999.

Expoziţia include fotografii alb-negru şi color care ilustrează vizita lui Ioan Paul al II-lea în România, precum şi cele 3 emisiuni filatelice emise de Romfilatelia în cinstea pontificatului lui Ioan Paul al II-lea şi a vizitei sale la Bucureşti, informează Agerpres.

Evenimentul se încadrează în seria manifestărilor dedicate beatificării lui Ioan Paul al II-lea în data de 1 mai. Alături de Academia Română din Roma este implicată în organizarea acestei expoziţii şi Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun.

„Expoziţia reprezintă un omagiu adus memoriei Papei Ioan Paul al II-lea şi am fost onorat să vorbesc despre acest lucru. Papa Wojtyla şi Patriarhul Teoctist sunt doi mesageri de pace între bisericile creştine, în ciuda diferenţelor care există. În acelaşi timp, expoziţia de la Roma aduce un omagiu şi României", a declarat cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Fotografiile prezentate în expoziţie provin din arhiva publicaţiei L'Osservatore Romano, din arhiva Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, din arhiva Patriarhiei Române şi din publicaţiile anului 1999.

Expoziţia a fost deschisă în data de 14 aprilie şi poate să fie vizitată până în data de 3 mai.

(Foto: coins.ro)