Papa Francisc: nu m-am mai uitat la televizor de 25 de ani

1570

Un ziar pe zi, timp de 10 minute, îi ajunge Suveranului Pontif, care nu se dă în vânt nici după internet, nici după televizor, ca surse de informare. Papa Francisc a declarat că nu s-a mai uitat la televizor de 25 de ani.

„Nu m-am mai uitat la televizor din 1990”, a declarat Francisc într-un interviu pentru cotidianul argentinian La Voz Del Pueblo. „Este o promisiune pe care i-am făcut-o Fecioarei din Carmel în noaptea de 15 iulie 1990”, a explicat papa, menţionând totodată că nu are un motiv comunicabil pentru care a renunţat la televizor. „Mi-am spus că nu este pentru mine”, a răspuns Papa.

Întrebat de jurnaliștii care știau că îi place foarte mult fotbalul cum află rezultatele la meciuri, papa a spus că nu se uită nici la meciurile echipei favorite, San Lorenzo, dar că se bazează pe Garda Elveţiană ca să afle rezultatele partidelor.

Singura sursă de presă pe care papa o gustă este ziarul La Repubblica, pe care îl citește în fiecare zi. Liderul catolic, în vârstă de 78 de ani, afirmă că printre lucrurile care îi lipsesc de când a fost ales papă se numără mersul la pizzerie. Deşi i-a fost livrată pizza la Vatican, „nu este acelaşi lucru. Ideea este să mergi acolo”, a explicat el, citat de Mediafax.

Foto: Wikimedia