Viaţa Papei Francisc, subiect de animaţie (Video)

486

Multe se vor putea spune despre gesturile Papei Francisc, însă un lucru este sigur: nu se teme câtuşi de puţin de publicitate. Ba din contră, pare să profite de toate secretele ei.

Religion News Service a adus în atenţia cititorilor o animaţie de 4 minute, lansată anul trecut ce-i drept, dar care prezintă succint şi atractiv viaţa Suveranului Pontif.

Surprinzător pentru publicul conservator, desenele animaţiei seamănă incredibil de mult cu cele ale serialului South Park. Însă, spre deosebire de acesta, filmuleţul despre Francisc nu include, cum era e aşteptat, nicio urmă de conţinut explicit. E interesant că o figură eclesiastică nu se sfieşte să se lase asociată cu o producţie criticată de multe ori pentru vulgaritatea ei. Şi nu vorbim despre orice prelat, ci de Suveranul Pontif al Bisericii Catolice.

Încercările Papei Francisc de a ajunge la poporul de rând au presupus deseori gesturi uimitoare, care nu au scăpat atenţiei presei.

Filmuleţul este doar una dintre metodele prin care Vaticanul arată că doreşte să vorbească pe limba tinerilor. Contul Twitter pe care Pontful îl foloseşte regulat pentru a transmite mesaje milioanelor de followeri care s-au abonat la canalul lui este o altă mutare inteligentă pentru PR-ul Sfântului Scaun.

Observatorii Vaticanului au cumulat aceste gesturi şi altele numeroase făcute de papă sub umbrela „efectului Francisc”, despre care spun că descrie popularitatea crescândă a liderului Bisericii Catolice.

Deşi nu şi-a arătat încă pe deplin consecinţele scontate, acest efect nu poate fi negat sub aspectul acoperirii mediatice de care s-a bucurat Suveranul Pontif de la alegerea lui în funcţie, în martie anul trecut.