Papa a deplâns moartea a patru copii romi

63

Papa Benedict al XVI-lea a deplâns lipsa solidarităţii creștine și a fraternităţii care ar fi putut ajuta la evitarea unei tragedii precum incendiul din tabara de nomazi, de acum o săptămână, când patru copii romi și-au pierdut viaţa.

„Cazul trist al celor patru copii romi, morţi săptămâna trecută la periferia acestui oraş, în incendiul care a cuprins baraca lor, ne obligă să ne întrebăm dacă o societate mai solidară şi mai fraternă, mai coerentă în iubire, adică mai creştină, nu ar fi putut împiedica un asemenea eveniment tragic”, a subliniat Papa, în timpul rugăciunii Angelus, relatează România Liberă.

„Şi această întrebare este valabilă, de asemenea, pentru atâtea alte evenimente dureroase, mai mult sau mai puţin cunoscute, care se produc zilnic în oraşele şi în ţara noastră”, a continuat Benedict al XVI-lea, în cadrul predicii sale de duminică, ce a vizat iubirea creştinească.

Moartea celor patru copii într-o tabără de romi amplasată ilegal la periferia Romei a stârnit numeroase reacţii la nivel naţional. Imediat după tragedie, primarul capitalei italiene a promis că va reglementa situaţia nomazilor care trăiesc în mizerie la marginea Romei. Potrivit realitatea.net, edilul a vizitat familia celor patru copii, împreună cu preşedintele ţării, Giorgio Napolitano. 

Sâmbăta trecută, pe un zid din centrul capitalei Italiei, cineva a scris cu spray negru „Minus patru romi” şi „Rom Raus” (Afară cu romii), a anunţat într-un comunicat Raffaela Scamardi, preşedintele grupului Partidului Democrat din Districtul XVI.