Papa Benedict a intrat în „ultima etapă a vieţii”, la 85 de ani

51

Papa Benedict al XVI-lea a împlinit, luni, 85 de ani, spunând că acum intră în „ultima etapă a vieţii”, dar că este sigur că „lumina lui Dumnezeu este acolo şi este mai puternică decât întunericul” şi îl va ajuta să îşi continue misiunea, relatează Reuters.

Benedict este unul dintre cei mai vârstnici pontifi din istorie. De ieri este chiar mai vârstnic decât era regretatul său predecesor, Ioan Paul al II-lea, atunci când a încetat din viaţă, în 2005.

Observatorii de la Vatican spun că Benedict al XVI-lea este primul papă care a evocat, în public, posibilitatea unei demisii din motive de vârstă sau sănătate.

Suveranul pontif şi-a sărbătorit ziua de naştere alături de fratele său, monseniorul Georg Ratzinger, şi a avut alături episcopi germani, lideri politici şi o formaţie muzicală din Bavaria.

În oraşul său natal, Marktl Am Inn, credincioşii s-au trezit la ora 04:15, ora la care s-a născut papa, şi au mers de la casa acestuia la biserica locală, pentru rugăciuni.

După sărbătorirea zilei sale de naştere, papa va mai sărbători săptămâna aceasta şi aniversarea numirii sale în fruntea Bisericii Catolice.

„Joia viitoare se împlinesc şapte ani de la alegerea mea pe tronul Sfântului Petru. Vă cer să vă rugaţi pentru ca Domnul să-mi dea puterea să îndeplinesc misiunea pe care mi-a încredinţat-o”, a spus papa, dumincă, vorbind cu pelerini şi turişti în Piaţa Sf. Petru, citează Reuters.