Papa Benedict al XVI-lea i-a îndemnat pe mexicani să se întoarcă la Dumnezeu

13

Mesajul transmis de Papă în Mexic a fost unul de încurajare, în care Suveranul Pontif i-a îndemnat pe mexicani să folosească credinţa în lupta împotriva traficului de droguri, violenţelor şi sărăciei.

„Atunci când ne confruntăm cu problemele vieţii personale şi sociale, strategiile omeneşti nu sunt suficiente pentru a ne ajuta. Noi trebuie să apelăm la Singurul care poate da viaţa din belşug, pentru că El este autorul şi esenţa vieţii", a declarat Papa Benedict al XVI-lea, citat de Herald Malaysia.

Mulţi dintre cei prezenţi au fost încântaţi de faptul că Papa a recunoscut public problemele cu care se confruntă ţara lor şi s-au declarat încurajaţi în lupta zilnică pe care o duc cu corupţia, criminalitatea crescută şi criza economică.

Papa a adresat un mesaj special copiilor şi adolescenţilor mexicani, care alcătuiesc cel mai numeros grup demografic din Mexic (83,2% dintre tinerii sub 20 de ani sunt catolici), adică 36,2 milioane de tineri catolici mexicani. Atenţia deosebită de care s-au bucurat tinerii vine pe fondul eforturilor Papei de a reconstrui biserica despre care el a declarat că „a căzut victimă aceloraşi trenduri seculare care au golit bisericile europene".

Aproximativ 350.000 de mexicani au ascultat mesajul Papei Benedict al XVI-lea lângă statuia „Regele Christos" din Guanjuato, Mexic (cel mai cunoscut loc de pelerinaj din ţară) şi 640.000 de mexicani au participat la mesa ţinută de Papă la sfârşitul săptămânii trecute, anunţă site-ul Vaticanului.

Astăzi Papa va pleca spre Cuba, unde va sta până miercuri. Vizita Papei Benedict în Mexic şi Cuba în perioada 23-28 martie este o premieră în ambele state şi este doar a doua ocazie de acest fel în America Latină, de la numirea sa în 2005. Prima vizită în America Latină a avut loc în 2007, în Brazilia.