Papa Benedict i-a scris lui Ahmadinejad

14

Papa Benedict al XVI-lea i-a scris preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad despre situaţia dificilă cu care se confruntă creştinii din Iran şi şi-a exprimat speranţa că relaţiile dintre catolicii iranieni şi autorităţile de la Teheran se vor îmbunătăţi.

„În unele ţări, aceste comunităţi [creştine] se confruntă cu circumstanţe dificile, cu discriminare şi chiar cu violenţă, şi sunt lipsite de libertatea de a-şi trăi şi de a-şi exercita public propria credinţă", a scris suveranul pontif în scrisoarea amintită, referindu-se şi la recenta întâlnire a episcopilor catolici cu privire la problemele creştinilor din Orientul Mijlociu.

Scrisoarea i-a fost înmânată preşedintelui Ahmadinejad de către cardinalul Jean-Louis Tauran, aflat într-o vizită oficială la Teheran.

Organizaţiile pentru drepturile omului au atras atenţia, în repetate rânduri, că minorităţile din Iran şi din alte ţări arabe sunt discriminate şi persecutate, nu doar creştinii, ci şi evreii, zoroastrienii etc.

Ahmadinejad i-a scris Papei Benedict al XVI-lea, luna trecută, pentru a-i mulţumi că s-a opus public planului unui pastor din Florida de a arde Coranul cu ocazia comemorării evenimentelor de la 11 septembrie 2001. Relaţiile diplomatice dintre Vatican şi Iran datează de 50 de ani, notează Associated Press.