Papa cere Mafiei să se pocăiască

544

În timpul omiliei sale de duminică, Papa Francisc a declarat că mafia condamnă oamenii la sclavie şi a cerut membrilor mafiei să se pocăiască.

„Mă gândesc la toată suferinţa bărbaţilor, femeilor şi chiar a copiilor care sunt exploataţi de mafioţi", a declarat Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru a asculta predica de duminică. „Aceştia sunt transformaţi în sclavi, prin prostituţie", a continuat Pontiful. „În spatele acestei reţele de sclavagism se află mafioţi. Ne rugăm ca răufăcătorii să se întoarcă la Dumnezeu", a mai spus Papa Francisc. 

Luând cuvântul în faţa pelerinilor, Papa Francisc a reamintit că în urmă cu doar o zi a fost beatificat preotul paroh Don Giuseppe Puglisi, considerat martir după ce a fost asasinat de mafie în 1993.

„Don Pino a predicat bunătatea şi armonia, el a fost asasinat, dar el a câştigat!", a declarat Papa Francisc. Potrivit cuvintelor papei, aceasta a fost prima ocazie din istoria Vaticanului când Biserica Catolică a recunoscut un martir care şi-a sacrificat viaţa în lupta împotriva crimei organizate.