Papa Francisc pledează pentru folosirea internetului, ca dar al lui Dumnezeu

53

Cu ocazia sărbătoririi Sfântului Francisc de Sales, ocrotitorul ziariştilor, Papa Francisc a declarat că internetul este „darul lui Dumnezeu" şi i-a invitat pe catolici să devină cetăţeni ai erei digitale.

Mesajul special al Papei, cu această ocazie, s-a intitulat „Comunicarea în folosul unei autentice culturi a întâlnirii" şi a accentuat capacitatea internetului de a oferi mijloace de întâlnire şi solidaritate „între toţi oamenii". Aceasta ar constitui un dar de la Dumnezeu.

Francisc a avertizat şi cu privire la unele dintre pericolele pe care reţelele sociale şi comunicarea intermediată de computer le pot pune. Acesta s-a referit la excluziune, dezorientare, închidere şi ignoranţă – toate probleme pe care creştinii ar trebui să le abordeze.

La fel ca şi predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, Francisc a subliniat că dialogul constructiv include renunţarea la pretenţia că ideile proprii „sunt unice şi absolute", ceea ce poate crea linişte şi calm în spaţiul virtual, arată Washington Post

Francisc, el însuşi activ pe Twitter şi urmărit de 10 milioane de utilizatori, consideră că un alt scop important al comunicării online este de a „aduce răniţilor uleiul şi vinul". „Comuniunea noastră să fie ulei parfumat pentru durere şi vinul cel bun pentru bucurie", a arătat Papa, inspirându-se din Evanghelie.