Papa îi compară pe „catolicii nesupuşi” cu Iuda

66

Mesajul pe care Suveranul Pontif l-a adresat duminică, la Vatican, a fost unul dur pentru credincioşii care nu sunt de acord cu învăţăturile Bisericii Catolice.

În opinia Papei Benedict al XVI-lea, credincioşii care nu se supun regulilor Bisericii Catolice, care nu sunt de acord cu ele sau care nu cred în Iisus Christos se aseamănă cu Iuda şi ar trebui să părăsească biserica.

Liderul catolicilor din întreaga lumea mai afirmat că cel mai mare păcat al lui Iuda era falsitatea, pe care Papa l-a catalogat ca „semnul fiarei".

Potrivit Monseniorului Ignacio Barreiro, Director al Human Life International din Roma, afirmaţiile Papei au legătură cu învăţăturile Bisericii Catolice legate de căsătoria tradiţională şi poziţia pro-viaţă, idei cu care nu toţi catolicii sunt de acord. În plus, Monseniorul a declarat pentru Christian Post că diferenţele de opinie nu sunt interzise în Biserica Catolică, dar în unele situaţii este mai potrivit ca învăţăturile bisericii să fie acceptate fără discuţii.

În sondaj de opinie Gallup, realizat în 2012, arăta că 82% dintre catolici din SUA consideră că avortul este acceptabil din punct de vedere moral.