Preoţi catolici acuză liderii că au căzut în ispită

55

Un grup de 120 de preoţi catolici din Spania au criticat decizia liderilor bisericii de a încheia un contract de sponsorizare cu o serie de companii importante, pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea. Preoţii cred că liderii ecleziastici au căzut în ispită şi că, primind aceşti bani, creează impresia că biserica este privilegiată.

Nemulţumirea celor 120 de preoţi a fost exprimată într-o scrisoare deschisă adresată Arhiepiscopului din Madrid, cardinalul Antonio Maria Rouco Varela, informează Reuters. Biserica lasă impresia că este o instituţie apropiată puterii politice şi, în contextul actualei crize economice, faptul acesta creează percepţii nefavorabile în rândul publicului, se arată în scrisoare.

Papa Benedict al XVI-lea va vizita Spania în perioada 18-21 august, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului, evenimentul fiind amplu mediatizat în Spania, cu ajutorul financiar al mai multor companii multinaţionale şi companii de top ale Spaniei.

„Să te încrezi în putere şi bani… înseamnă să cazi într-o ispită care este tot atât de veche ca şi biserica. Nimeni nu poate să slujească doi stăpâni. Nu putem să servim şi lui Dumnezeu, şi banilor", se arată în scrisoarea menţionată.

Rouco Varela a refuzat să comenteze pe marginea scrisorii deschise care i-a fost adresată.

Vizita Papei Benedict în Marea Britanie, desfăşurată în toamna lui 2010, a fost de asemenea criticată din cauza costurilor implicate, estimate la cca 10 milioane de lire sterline.

(Foto: katakamidotcomnewsindonesia.wordpress.com)