Situaţie fără precendent în istoria Bisericii Catolice: doi Papi la Vatican

590

Papa emerit Benedict XVI a revenit la Vatican joi, 2 mai, loc unde își va stabili reședinţa, la doar câteva sute de metrii de Papa Francisc, printr-un acord fără precedent în istoria Bisericii Catolice.

Papa emerit a călătorit cu elicopterul de la Castel Gandolfo până la Vatican și a fost primit de Papa Francisc în faţa mănăstirii Mater Ecclesiae, viitoarea reședinţă a lui Benedict XVI. Francisc l-a întâmpinat cu cordialitate pe predecesorul său după au mers împreună în capela mănăstirii să se roage.

Benedict s-a arătat bucuros la întoarcerea sa la Vatican, loc unde are de gând să-și petreacă timpul în slujba Bisericii, mai ales prin rugăciune, potrivit unei declaraţii a Vaticanului. Unii observatori se tem că prezenţa lui Benedict la Vatican l-ar putea eclipsa pe Papa Francisc, însă alţii susţin că nu ar trebui să se producă o criză din cauza aceasta.

Benedict XVI, înainte de retragerea sa, a declarat că vrea să-și trăiască ultimii ani „ascuns de lume" și  „în rugăciune" și a promis „respect necondiţionat și supunere" faţă de succesorul său, relatează religionnews.com.