Liderii au dat mesaje de speranţă, de Paşte

33

Toate popoarele sunt chemate de Dumnezeu la mântuire, întrucât Iisus Christos a murit pentru toţi oamenii, a declarat Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, după oficierea slujbei Vecerniei din duminica Paştelui.

„Dumnezeu iubeşte diversitatea popoarelor", a declarat liderul BOR, cu prilejul Vecerniei speciale când textul Evangheliei este citit în 12 limbi. Patriarhul a subliniat că învierea lui Christos are 3 semnificaţii: 1. ea reprezintă biruinţa asupra morţii şi începutul vieţii; 2. este arvuna învierii tuturor oamenilor, nu doar a creştinilor; 3. este Lumina şi Sensul Ultim al lumii şi al universului, notează Mediafax.

Patriarhul Daniel i-a încurajat pe credincioşii ortodocşi să se gândească şi la nevoile celor din jur: „Să aducem bucurie acolo unde este întristare! Să aducem comuniune acolo unde este singurătate! Să arătăm un gest de preţuire şi iubire frăţească faţă de cei bolnavi, faţă de cei singuri, faţă de cei orfani, faţă de cei îndoliaţi pentru că au pierdut fiinţe dragi."

Mesaje de Paște a transmis şi Administraţia Prezidenţială. „Doresc să adresez tuturor românilor, care sărbătoresc Sfintele Sărbători de Paşte, cele mai calde urări de pace, sănătate şi împliniri. Fie ca Învierea Domnului să ne aducă în suflet lumină şi să redescoperim bucuria comuniunii şi a speranţei, în familie şi în societate, împreună cu cei care au nevoie de ajutorul şi solidaritatea noastră. Christos a înviat!", a transmis preşedintele Traian Băsescu.

Importanţa păcii a fost subliniată şi de Papa Benedict al XVI-lea în mesajul său transmis cu ocazia sărbătorii pascale. Suveranul pontif a pledat pentru încheierea conflictului din Libia, sugerând înlocuirea armelor cu diplomaţia şi dialogul, conform Agerpres.

(Foto: einformatii.ro)