Pat Robertson dă în judecată „Mission Congo”

20

După ce săptămână trecută organizaţia Mission Congo, printr-un documentar, a dezvăluit cum Pat Robertson a deturnat fonduri donate pentru o misiune umanitară, binecunoscutul evanghelist intentează proces împotriva producătorilor acestuia.

După ce săptămână trecută organizaţia Mission Congo a acuzat într-un documentar că Pat Robertson a deturnat fonduri donate pentru o misiune umanitară, binecunoscutul evanghelist intentează proces împotriva producătorilor acestuia.

După ce documentarul a tras un semnal de alarmă autorităţilor din statul Virginia, unde activează Robertson, asupra activităţii sale, acestea au demarat o investigaţie. Documentarul „Mission Congo" a debutat vineri, 6 septembrie, la Toronto International Film Festival. După eveniment, teleevanghelistul a anunţat că va lua măsuri legale împotriva lui Lara Zizic şi David Turner, producătorii documentarului, notează huffingtonpost.com.

Teleevanghelistul Robertson a strâns fonduri, prin intermediul programului de televiziune pe care îl conduce, „The 700 Club", pentru un proiect umanitar pentru refugiaţii din Rwanda în Congo, numit „Operation Blessing". Aceşti bani, se pare că au fost deturnaţi către o afacere personală de minerit, potrivit unui raport al The Nation by Bill Sizemore in the 1990s. A subsequent investigation by the Virginia Office of Consumer Affairs.

Chris Roslan, purtătorul de cuvânt al proiectului „Operation Blessing" a declarat că acuzaţiile aduse de „Mission Congo" sunt neadevărate şi nu au altă ţintă decât aceea de a defăima, motiv pentru care cei implicaţi în acest proiect împreună cu Pat Robertson iau în considerare posibilitatea de a intenta proces împotriva producătorilor documentarului.