Patriarhia cere bani de la buget pentru CMN

19

Patriarhul Daniel, conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, a solicitat public ajutorul statului în construirea Catedralei Mântuirii Neamului (CMN).

Gestul a fost făcut printr-o scrisoare adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în care i se solicita sprijinul pentru alocarea în bugetul de stat pe 2011 a 20.000.000 RON pentru construcţie.

În scrisoare se precizează că suma nu reprezintă decât 10% din costurile anului 2011, restul urmând a fi suportat din donaţiile credincioșilor. Patriarhul mai precizează în document în anul 2009 statul a sprijinit cu 5 milioane proiectul, în timp ce în 2010 nu s-a alocat nicio contribuţie de la bugetul de stat.

Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău, Biroul Permanent a decis să trimită această scrisoare comisiilor de buget care vor discuta legea bugetului de stat pe 2011.

În septembrie Patriarhia susţinea că fondurile necesare construcţiei aveau să fie obţinute printr-o linie de credit, urmând a fi rambursat din donaţiile credincioșilor, și nu din fondurile bugetare.