Predicator ambulant arestat în Marea Britanie

57

O plângere primită de autorităţile britanice din partea unui trecător a fost suficientă pentru a-l aresta pe predicatorul ambulant Rob Hughes, care le vorbea oamenilor pe străzile Basildonului.

Hughes a fost eliberat după șapte ore și jumătate de detenţie, fiind eliberat de orice acuzaţie, a informat un comunicat al Centrului Creștin Juridic, citat de Christian Today.

CCJ mai raportează că pastorul a fost reţinut în conformitate cu Secţiunea 5 din Legea Ordinii Publice, pe motiv că a „provocat hărţuire, larmă sau neliniște", acuzaţii pe care el le-a respins. Centrul l-a asistat prin oferirea unui avocat care să îl ajute în perioada interviului cu poliţia.

Astfel de arestări au loc alarmant de des, au spus reprezentanţii CCJ. Recent, Tony Miano, un şerif pensionat din Los Angeles, California, a fost arestat în Londra, Anglia, la începutul acestei săptămâni, pentru că a predicat despre abţinerea de la imoralitatea sexuală, atât heterosexuală, cât şi homosexuală, în centrul Wimbledon. Ofiţerii Poliţiei Metropolitane au spus că, deşi predica în sine nu este o ofensă, partea specifică a Bibliei din care această predică a fost interpretată ca fiind ceva homofobic de către o femeie care a depus o plângere înaintea autorităţilor, menţionează Christian Post.