Premieră: Pastorii americani au semnat un cod de etică

97

Asociaţia Naţională a Evanghelicilor din SUA, din care fac parte 39 de biserici şi organizaţii creştine, a redactat un cod de etică pentru pastorii din Statele Unite ale Americii.

Documentul îşi propune să treacă dincolo de barierele denominaţionale şi să-i încurajeze pe pastori să reafirme principiile după care îşi călăuzesc viaţa şi bisericile. Potrivit ANE, 71% dintre pastorii evanghelici şi dintre liderii religioşi care slujesc în prezent nu au semnat niciodată un asemenea cod. Până acum, aşteptările de ordin etic erau incluse în declaraţiile doctrinaire şi nu făceau obiectul unui document separat.

Scopul acestui cod este reamintirea şi reafirmarea importanţei integrităţii personale, a comportamentului personal şi a stilului de viaţă. Documentul nu menţionează reguli concrete de trăire, dar include cinci sfaturi care sunt dublate de versete biblice ce la susţin. Acestea sugerează pastorilor că ar trebui să urmărească integritatea, să fie demni de încredere, să caute puritatea, să îşi asume responsabilitatea şi să promoveze dreptatea.

Asociaţia Naţională a Evanghelicilor din SUA doreşte să realizeze un asemenea cod de etică şi pentru membrii bisericilor evanghelice din Statele Unite ale Americii.