Preoţi catolici suspendaţi înainte de Postul Mare

35

Mai mulţi preoţi catolici au fost suspendaţi din activitate, cu o zi înainte de Miercurea Cenuşii. O serie de preoţi anglicani s-au convertit la catolicism, în ziua imediat următoare.

Arhidioceza din Philadelphia a suspendat 21 de preoţi catolici acuzaţi de abuzuri sexuale. Suspendarea a avut loc cu o zi înainte de Miercurea Cenuşii, la începutul Postului Mare al credincioşilor catolici.

Suspendarea a venit în urma unor acuzaţii grave, din luna februarie, când 37 de preoţi au fost indicaţi ca vinovaţi de abuzuri sexuale, iar Arhidioceza a fost acuzată că preferă să muşamalizeze aceste cazuri, informează nytimes.com.

Miercurea Cenuşii a marcat trecerea a 20 de preoţi şi a 600 de credincioşi anglicani la romano-catolicism, notează AP. Mulţi anglicani conservatori nu sunt de acord cu hirotonirea femeilor ca episcopi, conform deciziei luate de Sinodul General al Comuniunii Anglicane, şi preferă să se convertească la catolicism.

„Cred că Sinodul se străduieşte să adapteze culturii biserica, mai degrabă decât să fie loială noii vieţi în Iisus Christos", a declarat reverendul David Lashbrooke, cu ocazia predicii de rămas bun, prezentată la biserica Sf. Maria, din Torquay.

Miercurea Cenuşii nu este o zi de sărbătoare obligatorie pentru credincioşii catolici. Ea marchează începutul Postului Mare şi o chemare la convertire, îndepărtare de păcat şi apropiere de Christos, conform lumea.catholica.ro.

(Foto: mastermousepatrol.com)