Reclamă cu Iisus provoacă probleme în Brazilia

159

O reclamă care arată Statuia lui Iisus din Rio într-un pat de hotel, cu Statuia Libertăţii din Statele Unite, a înfuriat comunitatea creştină din Brazilia. Reclama la compania aeriană Ukriane International Airlines a devenit extrem de cunoscută şi a fost puternic criticată.

Afişele, în care Iisus ţine în mână o ţigară, transmit mesajul „Make the World Closer". Creştinii evanghelici din Brazilia au apelat la internet pentru a comenta reclama controversată. Oamenii sunt de părere că în primul rând este un gest lipsit de respect.

Controversa i-a făcut pe unii creştini să se întrebe dacă statuia lui Iisus ar trebui să existe sau nu. Unii au spus că şi aceasta este blasfemie, pentru că niciun alt obiect în afară de cruce, nu ar trebuie să Îl reprezinte, scrie Christian Post.

Odată ce s-a iscat scandalul a ieşit la iveală şi faptul că Ukriane International Airlines nu a comandat niciodată o astfel de reclamă, ci este un experiment realizat de directorul de creaţie Aleksandr Bozhko. El a dat o declaraţie în care a mărturisit că nu este o reclamă pentru companie şi şi-a cerut scuze pentru criticile pe care le-a provocat.