Scandal diplomatic între Egipt şi Vatican

148

Vaticanul a fost implicat într-un scandal diplomatic, după ce Egiptul l-a chemat înapoi pe ambasadorul său la Vatican. Gestul a venit ca o formă de protest vizavi de apelul Papei Benedict al XVI-lea pentru ca autorităţile guvernamentale din Orientul Mijlociu să se implice mai mult în protejarea minorităţii creştine din ţările lor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului egiptean de Externe a declarat că este inacceptabilă interferenţa Vaticanului în problemele interne ale Egiptului. Reacţia autorităţilor egiptene reprezintă „dovada că afirmaţiile Papei au lovit chiar la ţintă", a declarat Jean-Louis Bruguès, un oficial al Vaticanului, notează guardian.co.uk.

Între timp, un creştin în vârstă de 71 de ani a fost împuşcat mortal, într-un tren, în sudul Egiptului. Alţi 5 creştini au fost răniţi, între aceştia numărându-se şi soţia bărbatului ucis. Atacatorul a fost un poliţist care nu era în timpul orelor de muncă.

Incidentul a survenit la mai puţin de două săptămâni după ce un atentator sinucigaş a detonat o bombă în oraşul Alexandria, ucigând 21 de persoane care participau la serviciile religioase ale unei biserici copte, notează telegraph.co.uk.