Studiu: cuplurile care s-au cunoscut online sunt mai durabile

41

Cuplurile care s-au cunoscut online sunt predispuse unui risc relativ mai mic de a divorţa și sunt puţin mai fericite decât perechile formate din parteneri care s-au cunoscut offline, arată un studiu condus de John Cacioppo, profesor de psihologie la Universitatea din Chicago și consilier la site-ul de matrimoniale online eHarmony.

Unul din trei cupluri americane căsătorite după anul 2005 s-au cunoscut online, susţine autorul studiului care a analizat răspunsurile online ale 19.131 de mii de americani care au declarat că s-au căsătorit între 2005 și 2012 și nu erau logodiţi cu altcineva.

Sondajul comandat de eHarmony a relevat că 45% dintre cei care s-au căsătorit în perioada amintită s-au cunoscut prin intermediul unui site de matrimoniale. În plus, aproape 6% (5,96%) dintre cei care s-au cunoscut online au divorţat până la încheierea perioadei analizate, relatează CBC.

Într-un material de opinie publicat pe Christian Post, președintele organizaţiei conservatoare Focus on the Family, Jim Daly, s-a exprimat cu privire la cât de adecvat este, din punct de vedere religios, ca un creștin să apeleze la matrimonialele online. Daly a recunoscut că argumente sunt de partea ambelor tabere (și a celor care susţin că matrimonialele creează breșe de încredere în credinţa cuiva, dar și a celor care susţin că site-urile ar putea fi un instrument folosit de Dumnezeu în providenţa Sa).