SUA rămân o naţiune „sub Dumnezeu”

64

Curtea Supremă din Statele Unite a refuzat să audieze un apel al unui petiţionar care dorea eliminarea cuvintelor „sub (conducerea lui) Dumnezeu" motivând că acestea ar fi neconstituţionale. Decizia a pus capăt unei dezbateri care a durat șapte ani și a implicat două procese distincte: unul în California și unul în New Hampshire. Iniţiatorul proceselor este ateul Michael Newdow, scrie portalul Lifesitenews.com.

„Nu-i de mirare că oficialii Curţii Supreme au respins din nou argumentul potrivit căruia jurământul ar crea o religie oficială de stat," a declarat Eric Rassbach, director la Becket Fund, care s-a implicat în proces ca susţinător al apărării.

La cea de-a noua audiere a procesului din California, care în martie 2010 a hotărât constituţionalitatea jurământului, Curtea Supremă a respins apelul care ar fi avut loc în martie 2011.

Carl A. Andreson, cavaler suprem al ordinului Cavalerii lui Columb, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă a militat pentru introducerea expresiei „sub Dumnezeu" în 1954, deoarece aceste cuvinte „exprimă credinţa fundamentală pe care noi, ca naţiune, am respectat-o încă de la fondarea statului."