Ambiţiosul proiect de copiere a Bibliei de mână este finalizat

110

Un proiect ambiţios de copiere manuală a întregii Biblii va fi finalizat sâmbătă, 11 mai. Phillip Patterson şi-a propus să rescrie de mână întreaga Scriptură, în cadrul programului „The Last Word" susţinut la St. Peter´s Presbyterian Church din Spencetown.

Ideea copierii Bibliei de mână s-a născut acum 6 ani. În urma conversaţiei pe care Patterson a avut-o cu partenerul său, un musulman care deţinea o colecţie de Koran scrisă de mână, a fost inspirat şi s-a hotărât să înceapă să copieze ediţia anului 1611 a Bibliei King James, chiar dacă nu o citise niciodată în întregime.

Pentru a fi eficient în organizarea proiectului său, a împărţit cele 80 de cărţii ale versiunii King James în 8 volume, dintre care 7 sunt deja transcrise, lucrând mai bine de 14 ore pe zi şi scriind mii şi mii de pagini. Ultimele cuvinte ale Bibliei vor fi transcrise în cadrul programului „The Last Word", unde vor fi prezentate şi fotografii făcute în timpul transcrierii. Intrarea este liberă, însă este de dorit ca participanţii să doneze 15$ care să contribuie la costul legării Bibliei şi pentru asociaţia Friends of St. Peter´s Presbyterian Church din Spencetown, relatează chronogram.com.