Antena 1 va difuza miniseria „The Bible” („Biblia”)

254

Postul de televiziune Antena 1 va difuza, în săptămâna de dinaintea Paștelui, binecunoscuta mini-serie TV Biblia. Filmul va rula pe micile ecrane de luni pana joi, de la 22:30, și vineri de la ora 17:00.

Lansată la începutul lunii martie, în Statele Unite, mini-seria a înregistrat audienţe record, dar a generat și controverse proporţionale. Documentarul The Bible este un mini-serial de 10 ore (transmis în cinci părţi de History Channel), care a fost produs de un mogul hollywoodian, împreună soţia lui. Mark Burnett și Roma Downey au iniţiat acest proiect după ce au urmărit împreună Cele Zece Porunci, în regia lui Cecil B. DeMille, prima dată după ce l-au văzut în copilărie.

Roma Downey a intrat în atenţia publicului din România cu rolul din serialul „Miracole"/ „Atingerea îngerilor". Mark Burnett este cunoscut pentru emisiunile „Survivor" şi „Celebrity Apprentice", care s-au bucurat de un puternic succes internaţional.

Deopotrivă aclamat și criticat, filmului i s-a reproșat lipsa de fidelitate faţă de conţinutul istoric, dar și faţă de spiritul Sfintei Scripturi.

Bloggeriţa americană Sunny Shell (fost contributor la The Examiner) scrie că erorile istorice au fost atât de multe, încât au împiedicat-o să răspundă cererii History Channel de a-i ajuta la promovarea seriei. „Conţinut nebiblic", „preamărirea omului în locul lui Dumnezeu", au fost stâlpii criticii aduse de Shell. Ea le-a reproșat producătorilor că au omis intenţionat anumite părţi din diverse versete biblice, care ar fi evidenţiat adevăruri exclusiv creștine, și și-a declarat nemulţumirea cu privire la faptul că lideri creștini precum Jim Daly (Focus on the Familiy), Dick Rolfe (fundaţia Dove), Luis Palau și alţii și-au manifestat sprijinul pentru promovarea peliculei.