Biblia în 500 de limbi, pentru 4,6 mld. de persoane

38

Biblia în format audio este accesibilă în 500 de limbi şi ar putea să fie ascultată de 4,6 miliarde de oameni din întreaga lume.

„Am ajuns cu înregistrările [Bibliei] la limba cu numărul 500. Aproximativ 4,6 miliarde de persoane vorbesc aceste limbi, astăzi, în lume", a declarat Bill Lohr de la organizaţia Faith Comes by Hearing (FCBH).

FCBH intenţionează să înregistreze Biblia, până în 2016, în 2.000 de limbi, ceea ce va acoperi 97% din populaţia planetei. Scopul organizaţiei este să facă disponibilă Biblia în format audio pentru toţi oamenii, chiar dacă unele limbi sunt vorbite de un număr relativ mic de persoane. Un exemplu este un dialect pe care îl vorbesc doar 1.800 de oameni din Paraguay. FCBH a înregistrat Biblia şi pentru ei.

Peste 50 de echipe ale FCBH, care se ocupă de înregistrări, se află, în prezent, în 27 de ţări ale lumii şi lucrează pentru a atinge ţinta propusă – Biblia audio în 2.000 de limbi. FCBH a adunat, în timp, numeroase poveşti despre oameni care s-au convertit la creştinism după ce au ascultat Biblia în propria limbă, notează christiantelegraph.com.