Campanie a Societăţii Biblice pentru citirea zilnică a Bibliei

108

În luna octombrie, 2.500 de biserici australiene şi peste 5.000 de persoane iau parte la o campanie demarată de Societatea Biblică din Australia, care urmăreşte să-i încurajeze pe creştini să citească zilnic Biblia.

Campania a fost iniţiată de preşedintele Societăţii Biblice, Dr Greg Clarke, care a fost motivat de statistici recente ce au prezentat o situaţie îngrijorătoare, informează Christian Telegraph.

Potrivit sondajului de opinie National Church Life, numai 20% dintre australienii ce frecventează biserica citesc zilnic Biblia. Atunci când restul credincioşilor au fost întrebaţi ce îi împiedică să facă din citirea Bibliei un obicei zilnic, aceştia au oferit trei argumente: lipsa de timp, lipsa de încredere în textul Bibliei şi dificultatea în a înţelege conţinutul sau relevanţa textului biblic.

Cei care s-au înscris în campanie vor primi zilnic un verset biblic, care să nu depăşească 25 de cuvinte, la care se adaugă câteva comentarii pe baza textului şi o întrebare sau două referitoare la pasajul biblic.