Cea mai nouă ţară a lumii a epuizat stocul de Biblii al Societăţii Biblice

115

Sudanul de Sud, cea mai nouă ţară a lumii, a înregistrat un record în ceea ce priveşte distribuţia de Biblii: în doar şase luni, Societatea Biblică a anunţat epuizarea stocului de Biblii pe care le pregătiseră pentru credincioşii sudanezi.

La începutul anului trecut, Societatea Biblică a deschis un birou în Sudanul de Sud. Acolo, au fost puse la dispoziţie Biblii în toate limbile, inclusiv 6.000 de copii ale noii ediţii traduse în dialectul Dinka. Un raport al Societăţii Biblice arată că Bibliile au dispărut de pe rafturi până la mijlocul anului, semn al „rapidei răpândiri a credinţei creştine", afirmă jurnaliştii de la Christianity Today.

„Clădirea unei noi ţări nu este uşoară, la fel cum nu este nici dezvoltarea Societăţii Biblice. Deşi există probleme, continuăm să avem încredere în promisiunile lui Dumnezeu", a declarat reverendul Edward Kajivora, preşedintele Societăţii Biblice din Sudanul de Sud.

După referendumul ce a avut loc între 9 şi 15 ianuarie 2011, locuitorii din zona de sud a Sudanului au votat pentru separarea de Sudan, iar preşedintele Omar el-Bechir, a ratificat rezultatul referendumului şi implicit independenţa Sudanului de Sud. De pe data de 9 iulie a aceluiaşi ani, Sudanul de Sud şi-a declarat independenţa şi a devenit a 193-a naţiune recunoscută de ONU.