Cele mai frumoase povești din Biblie, într-o ediţie cadou

96

„Cine îşi mai permite astăzi luxul de a citi, în linişte, Pentateuhul, Cărţile Regilor, Cronicile, Psalmii, Proverbele, Ecleziastul şi marea literatură profetică, de la Osea la Daniel?" se întreabă retoric Andrei Pleșu în prefaţa unei cărţi cu povestiri din Biblie, ce poate fi oferită ca un cadou de Paște.

Recent la librăria Humanitas de la Cişmigiu a avut loc lansarea cărţii ce conţine povestiri din Vechiul Testament, cărora istoria, arta şi literatura le-au dat, în timp, alură de mit, informează Evenimentul Zilei.

Autorii cărţii „Cele mai frumoase povestiri din Biblie" doresc să aducă în faţa cititorului român poveștile biblice într-o manieră accesibilă și provocatoare. În cuvântul de introducere al cărţii, autorii menţionează că „textele au fost traduse din limba originală a fiecăruia. Profitând de șansa oferită de limba română în privinţa topicii, am încercat să rămânem cât mai aproape de original, pentru a-i reda, pe cât posibil, accentele și muzicalitatea".

„Lucrarea de faţă oferă un «extract» edificator din fluviul uriaş al literaturii vechi-testamentare pentru uzul celor prea grăbiţi, prea ocupaţi, prea obosiţi ca să aspire la o cuprindere integrală a textului. Evident, cunoaşterea unei părţi nu înlocuieşte cunoaşterea ansamblului, dar poate măcar să dea o idee despre el şi să stârnească oarecare curiozitate. Şi, în orice caz, poate readuce în memorie reperele lui cardinale", afirmă Andrei Pleșu în prefaţa cărţii.