Clujenii pot vedea cea mai mică Biblie din lume

247

Cea mai mică Biblie din lume va fi expusă la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca, în cadrul unei expoziţii care va reuni peste 250 de exemplare ale Bibliei.

Institutul de Studii Biblice „Sola Scriptura" şi Florian Stoica, membru al organizaţiei „Liga Bibliei" din Germania, organizează, în parteneriat cu municipalitatea o expoziţie intitulată „Biblia – Cartea Vieţii", potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Cluj-Napoca, informează Mediafax.

Printre exemplarele expuse se numără o Biblie din anul 1701, în original, în traducerea lui Martin Luther, Biblia în limba maghiară, tot în original, tradusă de Károly Gáspár şi tipărită în 1764, „Biblia de la Bucureşti", „Biblia lui Şerban Vodă Cantacuzino", precum şi traducerea Septuagintei redactată şi adnotată de fostul mitropolit al Clujului, Bartolomeu Valeriu Anania.

Organizatorii au declarat că va fi expus un exemplar de Biblie care are dimensiunile de 1,5 pe 2,5 cm, care se poate citi cu lupa, dar şi cea mai mică Biblie din lume, pe folie, cu dimensiunea de 3/4 cm, care a fost adusă din Germania şi care se poate citi doar cu ajutorul unui microscop.

Expoziţia poate fi vizitată gratuit, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10.00 şi 18.00, în perioada 17-23 octombrie, notează monitorulcj.ro.

(Foto: Dreamstime)