Contract de 50 de milioane de dolari pentru Muzeul Bibliei

40

Fondatorii unui muzeu al Bibliei în Washington au semnat un contract de 50 de milioane de dolari pentru achiziţionarea unei clădiri în apropiere de National Mall, scrie Adventist Review în ediţia sa online.

Grupul care a iniţiat proiectul muzeului încă nenumit al Bibliei a anunţat că acesta va fi instalat în Washington Design Center, o zonă care găzduiește numeroase expoziţii de mobilă de lux.

Muzeul, care va fi deschis, cel mai probabil, în 2016, va pune în evidenţă colecţia familiei miliardare Green, din statul american Oklahoma. Colecţia cuprinde peste 55.000 de obiecte, între care artefacte biblice precum suluri de la Marea Moartă și suluri ale Torei, care au supravieţuit Holocaustului. Reprezentanţii muzeului speră ca acesta să găzduiască și alte colecţii importante din străinătate.

„Intenţia noastră este ca acest muzeu să prezinte atât Vechiul, cât și Noul Testament, cele mai importante piese ale literaturii, într-o abordare interconfesională, academică menită să facă istoria, știinţa și impactul Bibliei asupra tuturor faţetelor societăţii mult mai accesibile tuturor," a declarat Mark DeMoss, membru al comitetului de administrare a muzeului.