I-a oferit o Biblie celui care i-a ucis soţia

2950

Un bărbat a șocat o întreagă curte judecătorească din Manhattan (New York, SUA), atunci când a oferit o Biblie celui care i-a ucis soţia, încurajându-l să își salveze sufletul. „Dumnezeu va fi cu tine”, i-a spus Noel Pumarejo, plângând, celui care a înjunghiat-o pe soţia lui, provocându-i moartea.

„Citește Biblia asta și întoarce-te la Dumnezeu ca să-ţi salvezi sufletul.” Gestul lui Pumarejo a impresionat-o până la lacrimi chiar și pe judecătoare. Emoţia însă nu și-a avut locul în decizia de a-l condamna pe acuzatul David Andrango la 25 de ani de închisoare.

Andrango, în vârstă de 32 de ani, era curier la magazinul de bijuterii la care Sandra Pumarejo (52 ani) lucra pe postul de contabilă.  Magazinul îl concediase pe Andrango după ce acesta a sustras bijuterii în valoare de 10 000 dolari, însă Pumarejo i-a promis că nu îl va denunţa la Poliţie dacă va înapoia ce a furat. Sandra Pumarejo întocmise chiar și un plan de restituire, pe care Andrango urma să îl folosească pentru a returna banii.

La câteva zile după ce au stabilit împreună acest plan, Andrago a ucis-o pe Pumarejo .„Știu că nimic nu o va mai aduce înapoi”, a spus Andrango în pledoaria sa. „Nici nu vă pot privi în ochi – îmi este rușine”, a adăugat el. „Vă mulţumesc pentru Biblie. O voi ţine cu mine tot timpul. Voi citi întotdeauna din ea.” După proces, Noel Pumarenjo a declarat că nu îi pasă de sentinţa dată în dreptul lui Andrango. „Îmi pasă doar de sufletul lui.”