Israelul va avea un Muzeu al Bibliei

20

Guvernul israelian a dat undă verde pentru construirea unui Muzeu al Bibliei în ţara unde s-a născut Iisus. Proiectul va combina exponate reprezentând personaje ale Vechiului Testament cu artefacte biblice.

Parlamentul Israelului a aprobat această iniţiativă, urmând ca foarte curând să fie stabilit şi locul pentru construirea muzeului. Toate locurile posibile sunt situate în afara Ierusalimului, printre acestea numărându-se regiuni istorice ca Neot Kendumin sau Adulam, notează christianpost.com.

Ideea proiectului îi aparţine lui Emek Hatanakh, un israelian care consideră că o mai bună cunoaştere publică a Bibliei este bine-venită. Ca atare, mai mulţi politicieni au apreciat iniţiativa lui Hatanakh, considerând-o o necesitate.

„Este absurd că tocmai în ţara Bibliei nu există un centru special dedicat acesteia", a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

„Nu există nicio altă carte în lume asemenea Bibliei, ale cărei pagini sunt atât de vechi şi uscate, dar cu idei atât de proaspete şi vii. Biblia este veşnică şi are o semnificaţie pentru fiecare generaţie", a precizat Shimon Peres, preşedintele Israelului.

(Foto: Dreamstime)