Jumătate dintre americani cred că Biblia, Coranul şi Cartea lui Mormon sunt la fel de adevărate

406

Un studiu realizat de Barna Group la solicitarea American Bible Society a descoperit că 46% dintre americani consideră că Biblia, Coranul şi Cartea lui Mormon sunt expresii diferite ale aceloraşi adevăruri.

De asemenea, studiul a mai descoperit că 26% dintre americani nu citesc niciodată Biblia, în timp ce aproape 30% o citesc între o dată şi de 4 ori pe an, în condiţiile în care 85% dintre locuinţele americanilor deţin o Biblie.

Cartea lui Mormon este una dintre cele 4 lucrări canonice (printre care şi Biblia) folosite de Biserica Mormonă (numită şi Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă). Cartea lui Mormon: Un Alt Testament al lui Isus Hristos prezintă  istoria religioasă a unei familii care a fugit de la Ierusalim şi a călătorit în America, în jurul anului 600 î.Ch., precum şi istoria descendenţilor ei. Principalul editor al cărţii se numea Mormon, de unde şi denumirea adepţilor noii biserici.

Cartea sacră a tuturor musulmanilor, Coranul, cuprinde revelaţiile făcute de Allah profetului Mohamed, prin intermediul îngerului Gabriel, direct în limba arabă. Revelaţia coranică se întinde pe o perioadă de aproximativ douăzeci de ani, 612-632. În timpul acestei perioade, în 622, profetul Mohamed a părăsit Mecca pentru a se stabili în Medina, împreună cu adepţii săi.

Biblia se referă la scrierile sacre ale creştinilor. Biblia este o compilaţie de texte scrise pe  o perioadă de câteva mii de ani, sub inspiraţia lui Dumnezeu. Din punct de vedere al mesajului, Biblia face referire la teme eterne, fundamentale şi general-umane, precum mântuirea şi eliberarea de păcat. În afară de componenta istorică, Biblia conţine profeţii legate de cea de-a doua venire a lui Iisus Christos, la sfârşitul timpului.