Locurile unde Biblia se bucură de cea mai mare acceptare

534

Deşi nu se cunosc exact motivele pentru care unele oraşe acceptă mai mult Biblia, s-a constatat că există o legătură invers proporţională între aceasta şi densitatea populaţiei.

American Bible Society a realizat un studiu pentru a observa care sunt tendinţele în SUA în ceea ce priveşte acceptarea Bibliei şi prezenţa ei în vieţile oamenilor. Pentru aceasta, autorii studiului au luat în considerare diferite aspecte, precum nivelul citirii Bibliei în mod regulat şi încrederea în ceea ce priveşte acurateţea ei. 

Este a doua oară când se realizează un astfel de studiu, sau sondaj, şi rezultatele relevă faptul că există o relaţie invers proporţională între densitatea populaţiei şi simpatia faţă de Biblie, notează charismanews.com.

Informaţiile cuprinse în acest raport au fost colectate timp de 7 ani, perioadă în care au fost intervievaţi, prin telefon sau online, aproximativ 46.274 de persoane. S-a constatat că cele mai multe locuri în care Biblia face parte din viaţa de zi cu zi a oamenilor se află în zona denumită Bible Belt. Această regiune se află în partea de sud-est şi sud-centru a SUA, predominant protestantă, în care religia sau spiritualitatea şi frecventarea bisericii ocupă un loc important în viaţa populaţiei, într-un procent mult mai mare decât în restul ţării. În schimb, oraşele de pe Coasta de Est continuă să fie ultimele în acest clasament.

Geoffrey Morin, de la American Bible Society, spunea că o analiză a interacţiunii cu Biblia şi a punctului de vedere pe care îl are populaţia în ceea ce o priveşte este foarte important şi util pentru a putea evalua „peisajul biblic" al Americii. În felul acesta, oamenii pot fi ajutaţi să intre în contact cu cea mai bună carte a tuturor timpurilor, care, prin mesajul ei, le poate împlini nevoile, le poate oferi un sens în viaţă sau le poate schimba viaţa.