Maratonul de Citire a Bibliei în 90 de ore e în desfășurare

122

Maratonul de citire a Bibliei e în plină desfășurare la Capitoliul din Washington. A 24-a ediţie anuală a Maratonului a început duminică seară, pentru a sărbători libertatea conferită de Primul Amendament al Constituţiei SUA, încurajând astfel americanii să-și citească Bibliile și să se pregătească pentru Ziua Naţională a Rugăciunii, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Pastorul Michael Hall, care a coordonat acest eveniment împreună cu soţia sa, Terry Shaffer Hall, în ultimii 20 de ani, a declarat pentru Christian Post că Scriptura e citită cu voce tare, non-stop, „fără nici un comentariu suplimentar", de la Geneza până la Apocalipsa.

„Facem acest lucru pentru că noi credem în importanţa Bibliei", a afirmat Hall. „Noi credem că este Cuvântul lui Dumnezeu, lipsit de greșeală. Noi credem că reprezintă fundamentul acestei ţări; toate legile și preceptele ţării noastre își au originile în Biblie. Așa că o citim în semn de consacrare; pe de altă parte, simplul fapt că putem sta pe frontul de vest al Capitoliului, acolo unde președinţii americani sunt învestiţi, și să citim Scriptura cu voce tare, reprezintă o libertate pe care puţini oameni o au în alte ţări", a adăugat el.

Creștinii provenind din ţări unde libertatea religioasă e restrânsă, care vizitează orașul Washington, sunt deseori uimiţi de modul în care participanţii la acest eveniment se pot aduna și își pot exprima public credinţa, afirmă Hall. Întrucât vizitatorii provin din întreaga lume, organizatorii au pregătit 100 de traduceri ale Bibliei pe care aceștia să le poată citi în limba lor nativă.

Hall a mai precizat că între 500 și 600 de voluntari din întregul spectru social – parlamentari, avocaţi, femei casnice, ofiţeri de poliţie, tâmplari – vor citi câte o porţiune din Scriptură la eveniment, care s-a ţinut anual începând din 1990. De asemenea, și copiii de la școli creștine pot lua parte la eveniment, iar cei mai mulţi dintre participanţi citesc între 5 și 15 minute.

Citirea în public, cu voce tare, a întregii Scripturi „are un mare impact asupra oamenilor, atât asupra celor care cred, cât și asupra celor care nu cred în Dumnezeu", mai afirmă Hall, adăugând: „Mulţi atei vin la noi și ne spun: «Nu suntem de acord cu voi, dar aplaudăm faptul că vă exercitaţi drepturile»".