Marile oraşe americane abandonează Biblia

267

Aproape 95% dintre americani (adică locuitorii din 91 de oraşe dintre cele 96 în care aceştia au fost interogaţi) declară că nu citesc sau aplică principii biblice în viaţa cotidiană, arată rezultatele unui sondaj de opinie efectuat pe un eşantion reprezentativ de aproape 43.000 de subiecţi.

Studiul efectuat de Barna pentru Societatea Biblică din SUA relevă că în 83 din cele 96 de oraşe mari în care a avut loc sondajul de opinie, sub 20% dintre rezidenţi continuă să citească Biblia cu regularitate.

Astfel, locuitorii marilor oraşe nu mai sunt orientaţi spre Biblie, nu mai citesc sau studiază Biblia şi nici nu aplică principiile biblice în viaţa de zi cu zi. Singurii americani care mai studiază Biblia cu regularitate sunt cei din zona de sud a Statelor Unite, denumită şi „centura Bibliei".

Perspectiva generală arată că oraşele cu densitatea cea mai mare a populaţiei sunt cele care au şi procente foarte scăzute în ceea ce priveşte studierea Bibliei, în timp ce în oraşele mici se petrece fenomenul opus, arată site-ul World News Daily.