Numărul cititorilor Bibliei pe Internet a crescut semnificativ

251

Deşi majoritatea americanilor au o Biblie în casă, 4 din 10 preferă să o citească online, crescând în felul acesta procentul celor care folosesc suportul digital pentru citirea Cuvântului lui Dumnezeu la 41%.

Aproximativ 88% dintre americani deţin o Biblie, dar în prezent, din ce în ce mai mulţi preferă versiunea online, telefoanele mobile sau iPad-urile, în ce priveşte folosirea Bibliei, potrivit unui sondaj al American Bible Society. Nu mai puţin de 29% au spus că au căutat versete din Biblie pe telefon, iar 17% au spus că citesc Biblia pe un iPad sau Kindle. Acest comportament se încadrează în tendinţa generală de a înlocui hârtia cu suportul digital, notează religiontoday.com.

Potrivit sondajului, realizat pe 2.083 de americani, cea mai citită versiune a Bibliei a fost King James. De asemenea, sondajul a relevat faptul că americanii consideră Biblia ca fiind superioară Coranului; 80% consideră Biblia ca fiind sfântă, urmată de Coran, cu 8%, Torah, cu 4% şi Cartea Mormonilor, cu 3%. 69% dintre participanţii la sondaj cred că politica este influenţată într-o mică măsură de credinţa personală şi 31% au luat în considerare credinţa în momentul alegerii unei opţiuni politice.

În cadrul aceluiaşi sondaj, s-a constatat că 77% dintre americani cred că moralitatea suferă un declin îngrijorător, iar o treime dintre aceştia atribuie acest lucru faptului că lumea nu citeşte Biblia. 66% cred că predarea Bibliei în şcoli este importantă, 54% cred că Biblia nu ar trebui să influenţeze politica, iar 22% cred că Biblia ar trebui interpretată literal.