O campanie foloseşte moda pentru a-i aduce pe tineri la Biblie

225

Societatea Biblică din Marea Britanie a iniţiat o campanie naţională prin care invită studenţii de la facultăţile de design să creeze haine care descriu simbolic personaje biblice.

   

    Organizată sub forma unui concurs de creaţie, campania "Umeraşul Gol" a fost lansată de către rev. Joanna Jepson, capelanul de la London College of Fashion, pentru a-i provoca pe tineri să redescopere personajele biblice într-un mod creativ. Tinerii sunt invitaţi să creeze modele de haine care reprezintă cel mai potrivit viaţa unor personaje biblice, scrie Christian Today.

    Pentru început, campania a propus adăugarea de noi costume unui set de cinci deja existente. Este vorba de costume care reprezintă personalitatea Evei, a lui Iacov, Rahab, Iosif şi Iisus. Costumele urmează să fie prezentate la Christian Resouces Exhibition, un eveniment care va avea loc pe 21 octombrie, în Telford.

    Tot în cadrul campaniei vor fi organizate sesiuni educaţionale în licee din Marea Britanie, în cadrul cărora costumele vor fi folosite pentru a prezenta elevilor lecţii despre dezamăgire, autodezamăgire, celebritate, ambiţie şi izolare socială.