Osama Bin Laden avea 2 Biblii secrete

108

Două Biblii în limba engleză aparţinând liderului terorist Osama Bin Laden au fost găsite în casa în care acesta a fost ucis anul trecut de forţele speciale americane.

Cele 2 exemplare au fost descoperite în clădirea din Abbottabad, Pakistan, care este demolată săptămâna aceasta, relatează Mediafax.

Surse au declarat pentru cotidianul The Sun că unele pagini aveau colţurile îndoite şi anumite texte erau subliniate. Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care Bibliile se aflau acolo, dar oficialii pakistanezi au înaintat 2 ipoteze.

Este posibil ca Bibliile să fi fost în posesia lui Bin Laden pentru că el căuta o justificare biblică pentru acţiunile sale. O a doua variantă include posibilitatea ca textele să fie codificate. Astfel, este posibil ca acest cod să ascundă cheia viitoarelor atacuri ale Al Qaeda.

Descoperirea controversată a atras atenţia şi agenţilor CIA care şi-au exprimat dorinţa de a avea acces la cele 2 Biblii. Din cauza tensiunilor dintre Pakistan şi America, acest lucru nu se va întâmpla. „Obiectele lui Osama Bin Laden nu vor fi date nimănui. Le vom păstra şi probabil că le vom arde după ce nu ne vor mai fi de folos", a declarat ministrul de externe pakistanez, Rehman Malik.