Ţară comunistă, printre cele mai mari exportatoare de Biblii

14

Două treimi din cele 12 milioane de Biblii editate în China în anul 2012 s-au vândut în afara graniţelor ţării, deoarece pe teritoriul ei se pot distribui doar „bisericilor oficiale".

Puterea Chinei în ceea ce priveşte comerţul nu are limite, dovadă fiind faptul că a devenit una dintre cele mai mari ţări exportatoare de Biblii, activitate aproape inexistentă în trecut, rezervată doar bisericilor controlate de regimul comunist.

Editura responsabilă de tipărirea Bibliilor este capabilă să producă 18 milioane de exemplare pe an, în 90 de limbi, însă doar o treime va fi pentru cetăţenii chinezi. Această treime va fi distribuită în exclusivitate în cele 55.000 de biserici oficiale. Din reţeaua de distribuţie lipsesc lăcaşurile de cult, aparţinând protestanţilor şi catolicilor care nu vor să se supună Bisericii Patriotice. Aceasta a fost înfiinţată în anul 1957 de Mao pentru a putea controla catolicismul prin regimul său, notează protestantedigital.com.

La ora actuală, în China sunt 67 milioane de creştini, ceea ce reprezintă 5% din populaţie, iar dintre aceştia, 12 milioane sunt catolici. Deşi în ultimii ani se pare că persecuţia religioasă nu mai este aşa aprigă, încă mai sunt preoţi şi laici în închisori, ca urmare a apărării libertăţii religioase.