Televiziunea americană ABC lansează serialul biblic „Despre regi și profeţi”

844

Postul de televiziune ABC anunţă premiera serialului „Despre regi și profeţi” (Of Kings and Profets), o saga biblică despre credinţă, ambiţie și trădare, văzută prin ochii unui rege obosit de lupte, ai unui profet plin de resentimente și ai unui tânăr păstor plin de resurse.

În serialul care va avea premiera pe 8 martie, profetul Samuel, plin de resentimente faţă de regele Saul, care nu se conformase indicaţiilor de a distruge unul dintre vechii dușmani ai lui Israel, face o profeţie împotriva acestuia: Dumnezeu îi va lua tronul și îl va da altuia. Cu timpul, Saul ajunge să își dea seama că tronul îi este ameninţat nu de dușmani, ci de tânărul păstor David.

Deși și-a exprimat intenţia de a fi fideli relatărilor din cărţile biblice 1 Samuel și 2 Samuel, producătorul Chris Brancato a adăugat: „În calitate de dramaturgi, trebuie să insuflăm emoţii povestirii. Trebuie [să contribuim la] complexitatea psihologică și motivaţiile acestor personaje… trebuie să facem serialul modern, să aibă un puls modern.”

Așa motivează producătorii și crearea unui David vanitos, răzbunător, trădător și desfrânat, într-o perioadă caracterizată de violenţă, de lupte pentru putere și desfrâu.

Producătorul Reza Aslan vorbește și el despre atracţia reprezentată de un astfel de personaj. „Atunci când vorbim despre David, vorbim despre un bărbat respectat de aproape jumătate din populaţia lumii”, a spus Aslan, citat de Entertainment Weekly. „Sângele lui curge prin venele lui Iisus Hristos. Cu toate acestea – și cred că acest lucru îl face fascinant – este imperfect. (…) Cred că această complexitate a caracterului său va atrage audienţa, fie ea religioasă sau nu.”

Fotografie: ABC