The Bible Project pune toată Biblia, în animaţii, pe YouTube

1591

Fascinantă, pasionantă, captivantă, o forţă pentru transformarea personală. Cei care au apreciază Biblia la înălţimea standardului pe care ea însăşi şi-l asumă (acela de cuvânt al lui Dumnezeu), nu ezită să folosească astfel de epitete în dreptul Scripturii. Pentru cei mai mulţi însă, lectura ei este o aventură intimidantă. Şi e lesne de înţeles de ce.

Cea mai nouă carte din Biblie a fost scrisă cu circa 2.000 de ani în urmă. Nu-i de mirare că mulţi găsesc că e dificil să se raporteze „în timp real” la o astfel de carte. În sprijinul lor şi al celor care şi-ar dori să înţeleagă mai multe despre Scriptură, The Bible Project vine cu o soluţie: animaţiile biblice.

Nu, nu e vorba de desene animate pentru copii. Deşi tinerii vor fi, în mod special, atraşi de aceste clipuri. E vorba de artă îmbinată cu naraţiune biblică. Viziunea unor credincioşi dispuşi să îşi valorifice talentele pentru a-i ajuta pe alţii să îşi cultive încrederea în Biblie.

The Biblie Project şi-a propus ca, prin clipuri de câte 5 minute fiecare, produse sub licenţă Creative Commons (adică poţi să le descarci şi să le foloseşti nonprofit, fără nicio problemă) să popularizeze marile teme ale fiecărei cărţi biblice. Iată, de exemplu, cum au procedat cu Geneza:

Dacă subiectul te pasionează, s-ar putea să-ţi prindă bine să revizuieşti şi 14 motive pentru care e bine să citeşti Biblia.

Alina Kartman
Cu peste 10 ani de experiență în presa online din România, Alina Kartman face parte din echipa permanentă de redactori ST.