Top 3 motive pentru care americanii citesc Biblia

187

Un studiu recent realizat de Barna Group în perioada 24 februarie - 21 martie pe un eşantion reprezentativ din Statele Unite ale Americii a urmărit să afle motivaţiile, simţămintele şi obiceiurile de studiu religios ale americanilor.

Un studiu recent realizat de Barna Group în martie, pe un eşantion reprezentativ din Statele Unite ale Americii a urmărit să afle motivaţiile, simţămintele şi obiceiurile de studiu biblic ale americanilor.

Cele mai importante 3 motive care îi fac pe americani să deschidă Biblia sunt dorinţa de a fi mai aproape de Dumnezeu (55%), nevoia de consolare în perioadele dificile (10) şi necesitatea rezolvării unei probleme în care Biblia are un cuvânt de spus (17%). În timp ce anul trecut primele 2 motive beneficiau de 9 respectiv 4 procente mai multnum[rul celor care simt nevoia călăuzirii în problemele zilnice a crescut cu 5 procente. 

În plus, 47% dintre adulţii chestionaţi sunt de părere că Biblia are prea puţină influenţă în societatea americană, cu toate că 70% dintre cei chestionaţi declară că Biblia conţine tot ceea ce este necesar pentru ca un om să trăiască o viaţă plină de sens.

Cât priveşte experienţa emoţională a celor care citesc Biblia, 34% dintre americani simt o stare de pace, iar 33% se simt încurajaţi şi motivaţi. Dintre emoţiile negative determinate de citirea Bibliei, americanii au identificat confuzia (12%), starea de copleşire (11%) şi incertitudinea (8%).

Cea mai frecventă frustrare a cititorilor Bibliei este timpul insuficient pentru studiu (32%), urmat de incapacitatea de a înţelege limbajul Bibliei (12%) şi de lipsa dorinţei de a o citi (11%)

Sondajul a fost realizat online şi la telefon pe un eşantion de 2.000 de adulţi americani . Interviurile telefonice au fost în număr de 1.016  şi au fost desfăşurate între 24 februarie şi 5 martie, în timp ce restul au fost chestionare online completate în perioada 14 – 21 martie 2012.