Versetele biblice preferate de premierul britanic

90

Premierul britanic David Cameron şi-a ales singur versetele biblice pe care să le scrie în Biblia „King James", realizată prin contribuţia a numeroase persoane din Marea Britanie, care au rescris de mână întreaga Biblie. Cameron a refuzat să scrie versetele alese de către consilierii săi.

Odată cu aniversarea a 400 de ani a versiunii King James a Bibliei, aproximativ 20.000 de oameni au scris de mână toate cărţile Sfintei Scripturi, începând de la Geneza şi terminând cu Apocalipsa, notează christianpost.com.

Cu ocazia acestui proiect intitulat „Biblia Poporului", prim-ministrul David Cameron a ales să reproducă versetele din Filipeni 4:8-9: „Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Ce aţi învăţat, ce aţi primit şi auzit de la mine şi ce aţi văzut în mine, faceţi. Şi Dumnezeul păcii va fi cu voi".

„Biblia este o carte care nu a modelat doar propria noastră ţară, ci lumea întreagă. Deşi este importantă pentru a înţelege trecutul nostru, aceasta va continua să aibă un impact profund în conturarea viitorului nostru colectiv", a declarat Cameron, potrivit christian.org.uk.

Printre celebrităţile care au participat la proiectul „Biblia Poporului" se numără Prinţul de Wales, Sally Magnusson – jurnalist la BBC şi Rowan Williams – Arhiepiscopul de Canterbury.

(Foto: Dreamstime)