Versiunea Autorizată a Bibliei împlinește 400 de ani

132

Marea Britanie a început pregătirile pentru aniversarea a 400 de ani de la apariţia traducerii „Versiunea Autorizată” a Bibliei.

Marea Britanie a început deja pregătirile pentru aniversarea a 400 de ani de la apariţia traducerii „Versiunea Autorizată” a Bibliei. Ducele de Edinburgh a fost primul care a deschis șirul de evenimente ce vor marca aniversarea a 400 de ani de la apariţia traducerii „Authorized Version” („Versiunea Autorizată”) a Bibliei. Petrecerea ducelui vine cu 6 săptămâni mai devreme de începerea anului aniversar și cu 5 luni bune înainte de ziua comemorativă. Prima ediţia a Versiunii Autorizate a fost datată oficial pe 2 mai 1611.Și alţii s-au grăbit să marcheze festiv aniversarea. Biserica Preston din Marea Britanie a organizat o noapte de lectură, în timpul căreia au citit din Scriptură. Catedrala Blackburn plănuiește să facă și ea un maraton de citire a Bibliei.

Grupul King James Bible Trust, coordonatorul aniversării, a înfiinţat și un canal pe YouTube unde postează capitole ale Bibliei, în lectura membrilor mai multor lideri din cadrul unor biserici mari de pe teritoriul Marii Britanii.Versiunea Autorizată a Bibliei este una dintre cele mai exportate cărţi din Marea Britanie, potrivit ziarului The Guardian. Aproximativ 2,5 miliarde de copii au fost comercializate extern, numai anul trecut. Prin comparaţie, scrie și The Telegraph, ultimul volum din Harry Potter s-a vândut în 44 de milioane de exemplare.