Video: Maratonul de citire non-stop a Bibliei s-a încheiat

92

Maratonul de citire a Bibliei care a avut loc în Washington s-a încheiat. Timp de aproape 90 de ore fără întrerupere, pe vânt, ploaie sau soare, credincioși creștini din Statele Unite au participat la un maraton de citire a Bibliei, organizat pe treptele Capitoliului.

Evenimentul inedit a fost iniţiat de o mică organizaţie nonprofit, International Bible Reading Association și a început duminică, 27 aprilie, cu citirea primului verset din cartea Genezei. Ultimul verset, din Apocalipsa, a fost citit pe 1 mai. Mai mulţi voluntari au citit cu rândul, 24 de ore din 24, din textul Sfintei Scripturi, relatează CNN.

Evenimentul nu s-a soldat cu incidente neplăcute, în contextul în care grupul s-a bazat exclusiv pe protecţia oferită de agenţii de securitate ai Capitoliului și, din cauza restricţiilor practicate la faţa locului nu au avut voie să folosească niciun mijloc de protecţie împotriva intemperiilor în afară de pelerine de ploaie.

A fost „o sărbătorire frumoasă a drepturilor din Primul Amendament. Oameni de peste tot din lume sunt surprinși că putem face asta," a apreciat organizatorul Michael Hall, pastor în cadrul People's Church din Washington.