De ce nu vorbesc creştinii despre Evanghelie cu cei din jur

439

Deşi cei mai mulţi creştini ştiu că au o responsabilitate în acest sens, cei mai mulţi dintre ei nu vorbesc altora despre Evanghelie, arată un studiu care a dorit să afle nivelul de maturizare spirituală a credincioşilor protestanţi canadieni.

Dintre cei chestionaţi, 43% au confirmat că au o responsabilitate faţă de ceilalţi oameni de a le vorbi despre Dumnezeu şi Biblie. Însă 78% dintre aceştia nu au demarat niciun proiect personal şi nu au vorbit despre credinţa lor niciunei persoane în ultimele şase luni, relevă studiul realizat de Life way research.

Totodată, 58% dintre cei chestionaţi au declarat că nu simt vreo reţinere în a vorbi despre credinţa lor, dar numai puţin peste 40 de procente dintre aceştia au invitat pe cineva la biserica lor, în timp ce numai 10% au invitat trei sau mai multe persoane. Ed Stetzer, directorul Life Way Research, a explicat că motivul este lipsa de maturizare a creştinilor, care ştiu ce trebuie să facă, dar nu au făcut pasul următor – cel al aplicării cunoştinţelor pe care le au.

Studiul, efectuat pe baza sondajului de opinie la care au participat o mie de respondenţi, face parte dintr-un proiect de cercetare a uceniciei creştine, care pune accentul, cu această ocazie, pe măsurarea maturităţii spirituale. În afară de vestirea Evengheliei, creştinii maturi trebuie să dea dovadă şi de altruism, ascultare şi o viaţă trăită în conformitate cu Biblia.