Postul (negru) ar putea creşte eficienţa tratamentului anticancer

672

A nu mânca nimic pe perioade scurte de timp poate ajuta la combaterea cancerului şi la creşterea eficienţei tratamentului împotriva aceste boli, susţin cercetători de la Universitatea Southern California.

Se pare că celulele canceroase răspund altfel la stresul provocat de lipsa hranei decât celulele normale. În loc să între într-o stare similară hibernării, celulele se măresc şi se divid, ajungând în final să se autodistrugă. Coordonatorul studiului, profesorul Valter Longo, a numit acest proces "sinucidere celulară."

Cercetătorii au studiat efectele postului asupra cancerului la sân, tract urinar şi ovare, în cazul cobailor. În fiecare caz, combinarea postului negru cu chimioterapia a făcut tratamentul împotriva cancerului mai eficient.

Nu se ştie încă dacă tratamentul dă roade şi în cazul oamenilor, însă cercetătorii sfătuiesc pacienţii să îşi consulte oncologul cu privire la posibilitatea combinării postului cu tratamentul. "S-ar putea ca forma de a învinge cancerul să nu fie un medicament care să ucidă celulele, ci un tratament care să le deruteze, generându-le un mediu extrem, la care doar celulele normale să poată să se adapteze," a explicat profesorul Longo.

Sursa: Daily Mail